torstai 9. tammikuuta 2014

Uppopallovuosi 2014 käyntiin perinteisessä Rixu-cupissa

Rixu-cup on perinteisesti avannut uppopallovuoden ja kerännyt monentasoisia joukkueita Riihimäelle, sekä Suomesta että ulkomailta. Parhaimpina vuosina kaksipäiväisenä pidetty turnaus on osanottajamäärien hieman pienentyessä ja asettuessa noin kymmenen joukkueen tuntumaan pidetty jo vuosia yhden päivän mittaisena. Tänä vuonna turnaukseen osallistui tasan kymmenen joukkuetta, joihin kuului myös kaksi naisten joukkuetta sekä yksi edustaja ulkomailta, Bromma Caviar Tukholmasta.

Isäntäseura Riihimäen Urheilusukeltajien yhteisponnistuksena järjestämä turnaus on vedetty läpi jo niin monta kertaa vuosien saatossa, että järjestelyt tuntuivat onnistuvan kuin itsestään, vaikka varsinaista vetovastuuta ei ollut erikseen kellekään annettu. Pelialue oli laitettu kuntoon jo edellisenä iltana, joukkueet, tuomarit ja toimitsijat saatiin paikalle, pelit kuvattiin ja heijastettiin uimahallin kahvilaan viritetylle screenille ja koko pitkä päivä sujui suunnitellun aikataulun mukaisesti. Järjestelyistä tulikin kiitosta, ja kootut kiitokset vielä allekirjoittaneenkin osalta koko sekalaiselle järjestelytoimikunnalle lienevät enemmän kuin paikallaan. Hienosti toimittu, tytöt ja pojat!


Myös jäähypenkeillä juhlistettiin kansainvälistä tunnelmaa


Suurin osa peleistä oli yllättävän tasaisia, vaan eipä suhteellisen lyhyt kahdentoista minuutin peliaikakaan toisaalta antanut aineksia suurille maalieroille. Isäntäseura oli tyly vieraille, ja miesten sarjan voittajaksi selviytyi Riihimäen Urheilusukeltajat. Hopea matkasi Hämeenlinnaan ja Pronssi Tukholmaan. Naisten ja nuorten yhdistettyyn sarjaan osallistui vain kaksi joukkuetta, jotka kuitenkin pelasivat oman tynkäsarjansa lisäksi myös miesten sarjassa. Nasut pokkasi kirkkaimmat mitalit, ja Najadit hopeiset.


Tampere-RiUSuk - vapaapallo valkoisia vastaan


Pelien välissä jaettiin maajoukkueiden edustajille ja valmentajille myös arvokasta tietotaitoa, kun Optimal Performancen Joni Jaakkola kävi pitämässä luennon tuloksellisesta treenaamisesta ja tasapainoisesta elämästä.


Tuhtia asiaa...

...ja tiukkaa keskittymistä.


Uppopallon kaltaisessa marginaalilajissa, jossa kaikki tapahtuu pienissä ympyröissä, oman toimen ohella ja harrastelijapohjalta, on tarpeen aina toisinaan katsahtaa myös oman altaan ulkopuolelle ja hakea vinkkejä ja virikkeitä ja tutkailla miten asioita tehdään muualla. Joni pystyikin ammattivalmentajan pitkällisellä kokemuksella herättämään ajatuksia treenaamisesta, ruokavaliosta, levosta sekä kehonhuollosta. Kysymyksiä sateli ja keskustelu kävi vilkkaana vielä pitkään luennon jälkeenkin, ja etenkin naisten maajoukkueen edustajat olivat ihastuttavan aktiivisia ja hyvin perillä asioista.


Innokkaimmat pääsivät fanikuvaan Jonin kanssa =)


Kaiken kaikkiaan onnistunut päivä, kiitokset kaikille tavalla tai toisella mukana olleille!